2011. március 2., szerda

A határidők számonkérhetővé teszik a Széll Kálmán-terv megvalósítását

InfoRádió l 2011.03.02.
A Széll Kálmán-terv nagyjából megfelel az elvárásoknak, és határidőket tartalmaz, amelyek számonkérhetővé teszik a csomag elemeit - mondta az InfoRádiónak Kumin Ferenc, a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

A kapcsolódó hanganyagot meghallgathatod

ITT

Megfelel, sőt, egyes hangok szerint meg is haladja a várakozásokat a Széll Kálmán-terv - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Kumin Ferenc szerint az, hogy a konkrétumok mellé pontos határidőket is rendelt a kormány, azt jelenti, hogy a program elemeinek megvalósítása számonkérhető.

A program nagyon fontos sarokpontokat jelölt ki, az ismertetett részletek és keretösszegek pedig korlátot adnak a részletek kidolgozásában: ez megakadályozhatja, hogy a terv felpuhuljon, olyan alkuk szülessenek, amelyek nem a céloknak megfelelő irányba visznek - fejtegette a politológus.

Kumin Ferenc szerint a befektetők bizakodnak, kérdés azonban, hogy e bizalmat hogyan használja majd ki a kormány, amikor a következő hónapokban hozzákezd a program pontjainak megvalósításához.

A Századvég Alapítvány vezető elemzője úgy véli: bár a bejelentett intézkedések egy része negatívan érint egyes csoportokat - így a munkaképes, ám nem dolgozó embereket -, a középosztálybeliek örömmel fogadhatják azt, hogy csökken a megélhetésük finanszírozását az államtól várók száma. A terv politikai mérlege összességében pozitív lehet - jegyezte meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése